2024-05-18
小編係好辣之人,川菜絕對係我嘅心水菜式,想搵間性價比高啲,份量又多,味道又較正宗,我就推薦呢一間喺銅鑼灣嘅小店!👍🏻金湯酸菜魚 稱得上係店舖必食,湯底夠酸又夠辣,魚肉滑捋捋,無骨無刺食得安心,底部更加有朔晒湯嘅薯粉,口感煙靭;配料方面亦有萵筍、雜菌、蘿蔔片等等嘅蔬菜!👍🏻黃金蝦球咬落去啖啖鹹蛋黃嘅香味,鹹香度出色,而且不油不膩,蝦肉爽彈,外層不會粉粉厚厚,反而極香脆極香口~送飯一流👍🏻口水雞雞件份量都好多,而且雞皮唔會太過肥,肉質幾嫩幾滑亦夠冰凍,特別喜歡佢嘅花生碎粒。👍🏻飲品分別叫左桃之夭夭同百香果檸檬茶,蜜桃飲品嘅底部更加含有爆珠,口感一流;百香果檸檬茶清新又解膩,除咗檸檬片之外,更加有青檸添!💡一入門口就聞到嗰種麻辣香,不過唔會嗆喉,餐廳裝修亦都具有特色,掛滿着一盞盞嘅紅色燈籠!
👍🏻金湯酸菜魚
👍🏻黃金蝦球