2024-06-21 338 浏览
印象中,云(南)贵(州)(四)川,二湖(湖南,湖北)啲人系好食得辣嘅。我非以上族类,但系周不时都会趁吓热闹,去食吓川菜,湘菜,至于辣度,当然系最低级数iBB辣,有啲冇得拣嘅当然就唔会帮衬啦,因为食唔食到自己知嘛。今日来到呢间川菜馆-- “肥姐麻辣餐厅” 就系有得拣大辣,中辣,小辣,BB辣的餐厅。今日嘅拍搭系食肉兽,所以平时食开酸菜鱼的我就陪住佢嗌咗“酸菜厚切牛肉”,酸菜汤菜式材料齐哂,酸菜少不了,芽菜,芽白亦都有,味道正宗,虽然嗌咗细碟,但份量一啲都唔少,牛肉又够鲜嫩,抵食👍🏽“招牌口水鸡”一份88蚊,份量亦比想像中多,仲有啲青瓜垫底,平时啲鸡皮我系唔食嘅,但今次好食到连皮食落都唔知😁😁“土豆丝”系我一个好朋友曾经做畀我的一道美食,而呢间餐厅的土豆丝竟然有4种味道,有淸炒土豆丝,有酸辣土豆丝,有青椒土豆丝 ,有泡椒土豆丝,实在太惊喜啦,点咗个“酸辣土豆丝”,清晒碟😋😋

• 口水鸡
  • 酸辣土豆丝