2023-07-03
📍肥姐麻辣餐厅 (荃湾)⭐️明炉香辣烤鱼 ($268)今日试左明炉香辣鱼,叫左香辣味小辣。有时出面食烤鱼小辣都偏辣,呢只就正正常常,唔会话好辣嘅。担心唔食得太辣都可以叫小辣。烤鱼除左中间条鱼骨,全条都系啖啖肉,完全无鱼骨,去到后尾都好放心大啖啖食。入面配菜就有豆腐,但啲豆腐放落左仲有小小微煎咁嘅样。成个煲都系满满嘅香料,啲汁都无出面咁油。⭐️口水鸡🐥 ($88 例牌)推介指数满分🥰友人食完烤鱼都仲觉得唔够喉,叫左例牌口水鸡过下麻辣瘾。口水鸡下面仲有啲青瓜放底,青瓜同鸡都索晒啲汁嘅精华。肥姐好热情介绍左正宗口水鸡应该系点,正宗口水鸡上菜个时应该系好多口水汁浸住嘅,同出面嘅系有啲唔同架。🍹饮品分别试左咸柠7($26)同埋饮原味香港制造嘅五花茶($26)。五花茶个味唔似出面有啲一枝枝好甜咁样,系平时凉茶舖饮个种。我见到其他荃湾餐厅都有呢只牌子嘅凉茶饮。一坐低仲有小吃送,左面系菜脯,右面系麻辣鸡爪。💓入到去觉得环境摆设都唔错, 每张枱都有个3个小盘栽🌱Menu:
⭐️明炉香辣烤鱼 ($268)
今日试左明炉香辣鱼,叫左香辣味小辣。
入面配菜就有豆腐,但啲豆腐放落左仲有小小微煎咁嘅样。
成个煲都系满满嘅香料,啲汁都无出面咁油。
⭐️口水鸡🐥 ($88 例牌)
推介指数满分🥰
一坐低仲有小吃送,左面系菜脯,右面系麻辣鸡爪。💓
入到去觉得环境摆设都唔错, 每张枱都有个3个小盘栽🌱
Menu: