2024-04-15 159 浏览
放工后嘅小确幸就系揾到一间正宗川菜馆,食返啲地道美食!今次我就同大家介绍下,我点样喺繁忙嘅一日之后,享受到美味嘅晚餐。首先,酸菜鱼真系一绝!劲大块鱼肉!鱼肉滑溜溜嘅,配上酸菜嘅酸香,一啖咬落去,简直系疲劳嘅大救星!再嚟讲讲麻辣炒大肠,呢个菜真系辣得嚟又唔失𠮶份鲜香,大肠炒得啱啱好,麻辣味够晒正宗,食落去真系过瘾!当然,少不了嘅口水鸡配白饭。呢个菜式简直系川菜嘅灵魂,鸡肉嘅滑嫩加上特制嘅酱汁,辣中带点微甜,令人食指大动,同白饭一齐食,简直系完美组合!总之,呢次嘅放工揾食之旅真系令人满足,每一道菜都系精心准备,每一口都系满足。下次你放工之后,记得要嚟呢度揾食,保证你会有一个难忘嘅体验!推介推介!!!