2019-09-09 142 浏览
提起德国餐厅,脑入面一定即时谂起Beerliner,可惜听就听得多,咁耐以黎一直未有机会试。 今晚朋友工作事务好烦心,就陪佢黎大杯酒大块肉放松下。睇餐牌选择真系好多,咁岩见Chef Combo ($438)有齐我地想食既秘制德国咸猪手同德式香肠 ,仲有两杯无酒精鸡尾酒,台台都有叫,一于就叫一客啦。落单冇耐就上菜,开头都担心会唔脆,但其实系台台都叫,货如轮转所以整定左好多都系岩岩出炉。 德国咸猪手份量十足,店员先俾我地影相打卡,之后就即席帮我地切开几份。咸猪手如想像般皮脆肉嫩,腌得好入味又嫩滑,𩠌酒一流。 几钟意配左几款酱,包括芥末酱同甜甜地既烧烤酱,食落冇咁腻。德式香肠包括自家制墨西哥辣椒芝士肠、自家制得奖冠军肉肠同香煎纽伦堡肠同,我最钟意墨西哥辣椒芝士肠,一切开就爆汁,食到辣辣地既芝心好惹味,薯蓉亦好香滑。Combo仲包左两杯无酒精鸡尾酒,Honeymoon味道清新、较重梳打味, Vitamin C虽然系沙冰但饮落似果汁沟乳酸,好岩女仔口味。好倾好坐,轻松度过一晚。
好倾好坐,轻松度过一晚。
  • Chef Combo
  • Vitamin C