2023-01-24 612 浏览
Babacio 📍中环云咸街75-77号嘉兆商业大厦5楼━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━想试嘅pizza店嘅list越写越长🤣 由于唔想一开始就试最高评价𠮶啲 所以拣咗呢间睇落都正宗嘅pizza店当日有restaurant week menu $148 +10% 会有嘢饮&pizza&Tiramisu 不过餐厅平时嘅lunch set 似乎价钱都差唔多👌🏻期望不大 点知都有惊喜😲 不过本人又真系冇点食过正宗嘅意大利pizza 所以纯粹个人喜好🙉━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━🍕 Tuna▶︎ 虽然知系大pizza 上嚟嘅分量都有啲震惊到我 系tomato base pizza 加上水牛芝士 吞拿鱼 洋葱等▶︎ 饼皮边边胀起 非常有嚼口 食落有麦香同少许㶶味 细细咀嚼都会有啲咸味 而中间有馅料嘅部分就比较绵软湿润▶︎ 吞拿鱼似系罐头吞拿鱼 正常味道加咸咸地 而芝士奶香好重 我几钟意 至于番茄味就唔算出 配上时有时无嘅罗勒味 调味上都不错好味指数:●●●●◐━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━🍰 Tiramisu▶︎ 杯上嘅提拉米
Babacio
📍中环云咸街75-77号嘉兆商业大厦5楼
🍕 Tuna
好味指数:●●●●◐
Tuna

🍰 Tiramisu
▶︎ 杯上嘅提拉米苏 底部有两块手指饼干 而马斯卡彭嘅部分集中系上边 甜度适中但咖啡味不出🙌🏻 冇乜记忆点
▶︎ 手指饼有啲过湿出水嘅感觉🙊
好味指数:●●●◐◯
Tiramisu

━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━
到访日期: 11月头 (午餐)
快乐指数😋: ⑧⑥/①⓪⓪
性价比: 🌕🌕🌕🌑🌑