2023-12-20 76 浏览
见完客经过九龙湾Megabox,午餐想揾啲西式嘢食吓,于是乎就上咗呢间食pizza既意大利餐厅,估唔到啲食物都几好食。龙虾汤:汤嘅质地浓郁滑顺,充满咗龙虾嘅鲜香味道,仲有少少龙虾肉可以品尝。明太子软壳蟹樱花虾pizzapizza 皮非常香脆,再加入咗鲜虾、软壳蟹同樱花虾,鲜虾弹牙,面头仲有啲明太子酱,增加咗一层丰富嘅口感。薄脆嘅饼皮同浓郁嘅芝士,热辣辣,入口芝士味香浓,味道不会过腻,外脆内软。龙虾芝士焗通粉:通粉煮得刚好有弹性又有咬口,龙虾肉爽口鲜甜,搭配丰富嘅龙虾肉同浓郁嘅芝士,每一口都带嚟咗满满嘅满足感。见佢主食咁出色,之后忍唔住叫埋甜品方面,呢间意大利餐厅亦都绝对冇令我失望,朱古力布朗尼饼 ,外层酥脆,内部湿润。加埋合桃碎喺面和烧香蕉系底,口感柔软绵密。搭配上云呢拿雪糕,食落好有层次。

龙虾汤:

明太子软壳蟹樱花虾pizza