2019-08-11 111 浏览
一流手工面平时都好钟意食手工面 西香记嘅风味都几吸引到我 而且佢好近香港大学站 经过附近嘅话都可以一试面食方面我哋叫咗大盘鸡Biang Biang 面同纯手工炸酱Biang Biang面 虽然唔系好知道系咩面 但系图片好似唔错大盘鸡 除咗鸡仲有薯仔 材料都几丰富 薯仔煮得好冧身 吸晒啲鸡嘅精华 好好味收工炸酱好似之前我去北京旅行嘅时候食嘅炸酱 好有当地嘅风味 仲有啲青瓜丝同埋其他蔬菜 增加fresh嘅口感Biang Biang面系一啲好阔身好长嘅面 手工面同机整出嚟面 质感好唔同 好有咬口同弹性之后我哋仲叫咗个千层金牌馍 呢个真系好出色 外面系千层嘅脆脆 包住入面热辣辣嘅肉 肉嘅份量仲要都几多 诚意推介呢度嘅饮品都唔错 我同朋友分别叫咗杯豆浆同酸梅汤 两样都好足料 唔似沟左好多水
一流手工面