2023-04-25 204 浏览
有外国朋友番黎,知道佢最钟意食酸菜鱼,我专登上网揾下边度有正宗川菜😋俾我揾到呢间餐馆,师傅有二十年川菜经验!而且所有酱料系四川直送😍一定好正宗👍🏻餐厅装修得好有特色,中国风,所有杯碟,碗,茶具都系餐厅自己设计,黄色好似中国京剧面具的图案。一坐低职员就送上一壶花茶同小食。花茶系小青柑菊花茶,好香小青柑味😆好清新。开胃小食系酸梦卜,好脆好开胃。🐟招牌老团酸菜鱼$238见到写住本店主打加州鲈鱼,所以就叫左小份鲈鱼,小辣。原本拣左两份配菜:金菇同莴荀。职员叫我拣多份,话送俾我地😍拣左鲜腐竹。一上枱个鱼真系好大碟!真心推荐!吾似出面连锁餐厅,净系面头蒲左小小鱼咁。呢间的鱼肉好大块,比较厚身,鲈鱼好嫩滑好有鱼味,冇骨,鱼片份量真系好多🥹难怪系本店推荐!好惊讶小份都咁大碟。汤底辣度刚刚好,酸酸辣辣,好鲜味😋入面的配菜都好多,酸菜同鱼一样好食🥹腐竹份量惊人😂成廿旧都有,食吾晒😂🦐霸王虾$158一上碟成碟红当当😂以为劲辣,原来吾会太辣。成碟有海量辣椒🌶️,大大只虾,数下有12只!仲有花椒,西芹一齐炒,好惹味。虾系炸过,但食落吾会好油,个壳脆卜卜,我连虾头虾壳都食埋😂😋🐷糖醋排骨$98排骨应该轻轻’走油’,

🐟招牌老团酸菜鱼$238

🦐霸王虾$158

🐷糖醋排骨$98
排骨应该轻轻’走油’,面头小小脆身,好有猪肉味,个汁份量好好,吾会太多,酸酸甜甜,好开胃。

呢间餐厅真系好抵食,味道正宗又大份,食到我地十级饱😂下次想试下鸭咀鱼,个样好特别,但要两日前预订😋

2023-04-24
  • 酸菜鱼