2024-03-07 338 浏览
今次搭船到北角码头,一出嚟就系北角汇商场,入咗去商场揾嘢食, 见到间食新加坡的咖吔,门面开扬,装修精致,有落地玻璃可以见到街景,座位宽阔有卡位,光线充足,就入去试下,放工时间都多人嚟食,职员好充足和好勤力,service几好古法脆皮手工鸡卷叫了一个小食脆皮鸡卷,啲鸡炸得好好,外脆内软,里面还很juicy,鸡唔肥腻,正 😆海南鸡饭拼喇沙我选了海南鸡饭拼喇沙,一次个试晒两个招牌菜,海南鸡软滑,唔肥腻,有三款唔同酱汁,味道都好好,黄油饭煮得好好唔会好肥腻和好湿,好正宗 😄,喇沙细细碗入面都好足料,有虾,流心蛋,豆卜等, 喇沙汤底重椰汁,整体唔会太辣 😊老街咖哩面朋友损选了咖哩面,系惨惨, 面一粗一幼有唔同口感,喇沙汤底都做得好好,唔会好漏,偏辣,啲𩠌都好多款,有大虾,豆腐卜,鸭丝, 鱿鱼等,好丰富 😋

古法脆皮手工鸡卷

海南鸡饭拼喇沙