2021-05-08
是日过开去太古城果边同客开会, 为左赶D份PROJECT LUNCH都冇食到, 开完会都系四点, 咁梗系同同事系附近揾野食下啦系建安阁果边揾到间似快餐厅既, 竟然系食新加波野, 有惊喜, 见价钱都OK就入去新加波三宝鸡饭, 肉骨茶同喇吵, 正, 仲有好多小食, 炒饭果D虽然系快餐店形式, 但叫完野食之后, 佢会比部机你, 只要放系指定位置, 就有人扲埋野比你食, 都几舒服大虾喇沙-$128系香浓既喇沙汤底, 唔算辣, 唔会破坏喇沙既味道, 味道完全渗入米线度, 超好味, 而且有大虾三只, 都几大只新鲜, 而且仲有鱼皮, 蛋, 豆卜, 真心好味肉骨茶-$108肉骨茶系用上超香浓既胡椒汤底, 绝对唔系水汪汪, 好味到可以当汤饮, 而肉都几多旧, 而且够晒嫩口, 送饭一流, 我地都几LIKE D个鸡肉串烧-$45咁食得新加波野, 点可以冇串烧? 沙嗲味超正, 真系觉得自己去左旅行, 而鸡肉烧得岩岩好, 好香口椰子雪糕-$15我个人为食, 叫多个雪糕, D个有惊喜, 真系有椰子肉, 食落好有口感, 而且唔太甜, 做甜品岩岩好总结真系几好味, 有惊喜, 会食到令人有去左旅行既错觉
为左赶D份PROJECT LUNCH都冇食到,
开完会都系四点, 咁梗系同同事系附近揾野食下啦 系建安阁果边揾到间似快餐厅既, 竟然系食新加波野, 有惊喜, 见价钱都OK就入去
新加波三宝鸡饭, 肉骨茶同喇吵, 正, 仲有好多小食, 炒饭果D 虽然系快餐店形式, 但叫完野食之后, 佢会比部机你, 只要放系指定位置, 就有人扲埋野比你食, 都几舒服
大虾喇沙-$128
肉骨茶-$108 肉骨茶系用上超香浓既胡椒汤底, 绝对唔系水汪汪, 好味到可以当汤饮, 而肉都几多旧, 而且够晒嫩口, 送饭一流, 我地都几LIKE D个
鸡肉串烧-$45
椰子雪糕-$15 我个人为食, 叫多个雪糕, D个有惊喜, 真系有椰子肉, 食落好有口感, 而且唔太甜, 做 甜品岩岩好
总结真系几好味, 有惊喜, 会食到令人有去左旅行既错觉