2018-11-09 164 浏览
懒得油尖旺区早放学,开心嘅下午茶时间,当然要放肆下自己,食美味丰富又多汁嘅汉堡包今次选择嘅呢间非常充满美国特色,门口一设计型格风为主,非常赏心悦目。内里设计以酒吧为格调,一望落去充满电影入边美式餐厅嘅感觉。特量芝士牛肉汉堡:大家唔好以为牛肉同芝士就一定冇惊喜,呢个汉堡同你讲经典嘅配搭都可以有创新。牛肉厚身结实多汁,配合多层芝士嘅厚度同埋咸香,两者配搭起上嚟充满淡淡嘅肉汁咸香味,新鲜得很。内里附赠嘅番茄生菜等等非常新鲜,为呢个汉堡升华不少。汉堡酱汁清爽有甜味,所有一齐配合,超级正呀!香脆鳕鱼柳蛋汉堡:白肉同红肉嘅感觉非常唔同,食落口非常松软可口,即使系经油炸嘅鱼柳食落口都唔会觉得 “鞋” ,反而觉得松软滑口。番茄同生菜增加鱼汉堡嘅鲜味,汉堡酱汁嘅鲜甜可口为呢个汉堡增加咗唔少嘅层次,食落口清新得来非常特别。鳕鱼手指配他他酱:鳕鱼手指质地结实,食落口充满鲜味,将鱼嘅新鲜爽口带出。他他酱浓郁甜美,两只一齐配合之后,鲜甜嘅口感难以忘怀。蜜桃冰茶:内里有一丝丝嘅果肉,饮落去以清爽为主,唔会太甜,反而有新鲜蜜桃嘅味道。菠萝冰茶:菠萝冰茶味道相对浓郁,口感同样地以清新为主,所以饮落去会有啲凉快嘅感觉,

特量芝士牛肉汉堡

香脆鳕鱼柳蛋汉堡

鳕鱼手指配他他酱

蜜桃冰茶

菠萝冰茶

菠萝冰茶:菠萝冰茶味道相对浓郁,口感同样地以清新为主,所以饮落去会有啲凉快嘅感觉,好爽呀!

咁有格调美式餐厅,香港真系好少见,仲要汉堡包简直就系我嘅最爱啦,佢绝对变成嚟紧放系每一日嘅流连之处。

特量芝士牛肉汉堡
香脆鳕鱼柳蛋汉堡