2024-03-27 66 浏览
今日去到湾仔利东街附近行吓街shopping下之际,行到肚饿又想去食嘢就去咗呢间日本嘅丼饭专门店!点解叫专门店?除咗佢系专门有特制丼饭之外,佢仲有好多秘制嘅配料出面未必食得到!环境比较简约风格都好有日本风情!最钟意就系墙上里面嘅樱花🌸、再加上餐厅都有饭枱吧嘅感觉!有L字型食饭枱!迷你天丼&鸡肉丸稻庭乌冬鸡肉丸味道比较自然、唔会好咸、稻庭乌冬真系要赞好滑同埋好开胃!江户前天丼穴子、海老、小柱鱿鱼天妇罗🍤饼、温泉蛋、海苔、日本豌豆!穴子、都系鳗鱼嘅一种!肉质比较嫩滑𠮶种甜味,但系有鱼嘅鲜味!肉质都大弹牙!海老、小柱鱿鱼天妇罗🍤饼、海路天妇罗大大只!鱿鱼好香、嘅形状咀嚼感舒适!配料都比我哋唔少!有香葱、海藻、蒜蓉粒、同埋木鱼丝!加落去乌冬或者丼饭更加香浓!最后当然唔少得甜品🫶🏻两客日本制云呢拿雪糕!味道清甜、又香浓!食完都唔会有饱济感!金子半之助湾仔利东街店舖G16 200号

迷你天丼&鸡肉丸稻庭乌冬

江户前天丼
穴子、海老、小柱鱿鱼天妇罗🍤饼、温泉蛋、海苔、日本豌豆!

海老、小柱鱿鱼天妇罗🍤饼、
海路天妇罗大大只!鱿鱼好香、嘅形状咀嚼感舒适!

最后当然唔少得甜品🫶🏻

金子半之助