2024-07-05 1775 浏览
见sogo地库开咗间鳗鱼外卖店,马上买嚟试吓。第一次系食鳗鱼一口烧,一小份,几啖就食哂 ,但有惊喜,食得出系日本正宗鳗鱼,火候不错,味道十分鲜美,已决定要encore这次买左鳗鱼饭(竹)嚟试,店员很快就整好。外卖饭盒好精致感觉有心思,马上回室内开餐。外卖包除了有送餐具,仲有一包芥辣,一樽细鳗鱼汁(!)其实本身个饭都够味,送多支细鳗鱼汁,感觉上系比较用心。仲有一包汤可以用热水冲嚟饮鳗鱼仍是十分鲜美,份量都ok,。价钱方面系148,以香港嘅鳗鱼饭嚟讲,价钱都算正常。如果饭粒再软身啲,同埋可以少少蔬菜做配菜就更好了。btw个芥辣系我食过最辣嘅芥辣,食左一小啖已经要即刻饮嘢解辣 😅😅😅