2024-07-25 506 浏览
位于太子基隆街的simply thai主打泰北菜肴,店内有两至三位员工是泰国。我们点了多道招牌菜式,泰式烤牛肉好入味,肉质鲜嫩多汁,配上泰式香料酱汁,别具风味。另一道泰式烧鱿鱼也十分出色,带有微微的烟熏香气。柚子沙律系我最爱,金柚子肉同花生,榨干葱配埋酸酸甜甜嘅汁,夏天食非常开胃。菠萝炒饭系必食,米饭粒粒分明,夹埋肉松,菠萝粒非常好食。泰式猪颈肉系食餐饭最受欢迎,份量好多,配埋𠮶个汁系好好食,好快已经畀我哋食晒。食完炒饭已经好饱下,但又想试下啲甜品,香蕉薄饼酥脆的饼皮与软滑的香蕉切片,画上完美句号。唔可以唔提呢间泰菜竟然系唔收加一!今时今日喺香港食饭,竟然系免收加一,即时令我哋对呢间小店加分。

• 烧猪颈肉
  • 柚子沙律