📍 Milu Thai มิลู่ไทย 呢间人气泰国菜最出名既系火山排骨🌋上次系铜锣湾食完念念不忘,已经打算再去食;知道佢最近系尖沙咀开左分店,装潢设计更见艺术风🎨墙身既壁画令人置身于海洋世界🌊仲设有室外位置,啱晒一大班朋友黎聚会🎈🌋火山排骨 $228份量依旧惊人,大过我块脸~酱汁有两款可以拣:酸辣同酸甜味,朋友都食得辣就拣左酸辣味🌶️泰式酸辣汁好惹味,食落酸酸甜甜,好开胃!排骨可以一丝丝咁搣出黎食,肉既份量好多,啱晒食肉兽既我😋🦐泰式大头虾 $268大头虾份量算多,大概有8只~肉质几好,依然保留到虾肉既弹性🤩仲食到好多虾膏添!配菜有洋葱、三色椒、姜片等等,提升左海鲜既鲜味~青咖喱既香味好强劲,个辣味亦有后劲,落左好多香料同配料~🍞蒜蓉包 $48大块到成嚿砖咁🤣面包外层搽满蒜蓉再焗,好脆口!沾埋青咖哩食又别一番风味😌🥗柚子鲜虾沙律 $98柚子味道酸甜,绝对系解腻之选😋成碟系满满既柚子,果肉饱满多汁,仲有几只大虾~配埋餐厅特制既泰式酱汁,好开胃🥢泰式凤爪沙律 $88泰式凤爪个味几地道,凤爪味道偏辣,但可接受!沙津菜几多,整体个味道几fresh~🥥椰青 $52黎泰国餐厅食饭,饮椰青系不二选择,正
📍 Milu Thai มิลู่ไทย

泰式凤爪沙律

🥢泰式凤爪沙律 $88

椰青  &  青柠茶

🥥椰青 $52
黎泰国餐厅食饭,饮椰青系不二选择,正值当造,够晒清甜又解腻~

🍋青柠茶 $34
味道酸酸甜甜,好开胃~

⭐️好味指数: 9/10

📍 Milu Thai มิลู่ไทย (亚士厘道) (尖沙咀)
尖沙咀亚士厘道24-38号天星大厦4楼

#尖沙咀 #亚士厘道 #milu #miluthai #thai #泰国菜 #火山排骨 #泰式大头虾 #柚子鲜虾沙律 #泰式凤爪沙律 #椰青
炒通菜
柚子鲜虾沙律