2022-08-16 36 浏览
今日想食下正宗嘅泰国菜🇹🇭,呢到呢间由泰国厨师主理嘅thaiology😍😍好多经典嘅泰国菜式😝😝满足大家唔同嘅需要😜而除左旺角分店外,仲有一间分店开系铜锣湾🥰地理位置十分方便,旺角店都系近呢几个月新开架咋😌😌快啲嚟试下佢啦☺️☺️对于有选择困难症嘅我地,叫晚市二人套餐就最好不过啦😜😜综合哂我地想食嘅野,性价比都好高😌😌套装仲可以加$28蚊有3款甜品简一款🥺🥺仲有跟餐餐饮,补少少差价仲可以饮埋佢哋嘅特色饮品🥳🥢青木瓜沙律酸甜开胃前菜真系必不可少,爽甜青瓜沙律加入木瓜丝同炸蒜点缀😙仲加入咗少少鱼露提升鲜味👍🏻🥢明炉椰汁鸡汤点起明炉卖相绝不马虎😜经过一段时间之后鸡油浮面,真系热辣辣又真材实料架🤩加入咗椰汁之后里面嘅鸡件同埋香茹更加幼滑😌呢个特别推荐!!!😚🥢泰式沙嗲串烧一上真系俾份量吓亲😝猪牛沙嗲串烧各两串,每串都有五至六粒啖啖肉😙四个人分享都唔成问题😉🥢青咖哩煮鸡食得泰式套餐,又点少得嗌返份青咖喱煮鸡😙青咖哩带浓郁香茅味道😋仲好有辣劲,好食到忍唔住嗌多个蒜蓉包点埋个咖哩汁一齐食呀😌😌🥢泰式炒杂菜炒杂菜蒜粒炒到非常香口😋同泰式辣汁mix and match下食到欲罢不能☺️☺️好味又健康👍🏻👍🏻🥢泰

🥢青木瓜沙律

🥢明炉椰汁鸡汤

🥢泰式沙嗲串烧

🥢青咖哩煮鸡

🥢泰式炒杂菜

🥢泰式鲜虾炒金边粉
金边粉口感爽口弹牙🤓炒得好干身,食落口又唔会太油腻🤓摆耐左亦唔会变到成饼野咁😜依然保持到松软🥺金边粉仲可以选择小辣或者唔辣🤩酱汁调味平衡到香辣酸甜,每人越食越滋味🤩

🌰椰汁西米糕
食泰菜饭后甜品,套餐追加只系廿八蚊😜必嗌!清雅椰香埋过靓尾,十分满足🥳

🥂椰汁珍多冰
🥂椰汁红豆冰