2024-03-14 25 浏览
不经意地见到好多人介绍呢间餐厅位性价比好高,环境又好,即刻吸引到我同男朋友放假无所事事黎食下🤗位于旺角琼华中心上面,地点真心方便😘真系估唔到竟然隐藏咗一间好味又出色嘅楼上泰国菜😋1️⃣冬阴功明炉乌头一上枱即时被冬阴功香气吸引住,配料几乎铺满成条鱼,而且条鱼仲要好大条😚香料包括姜、香茅、葱、柠檬叶等等。一口吃下去,乌头鱼几乎都系无鳞,去鳞得好干净,值得一赞💗而我最中意就系每啖都夹住皮肉,感觉皮肤会愈黎愈好🥹鱼肉好滑,肉嫩鲜甜而且少骨,真系可以啖啖肉!2️⃣蒜香牛油鸡翼牛油鸡翼大大只, 香喷喷嘅炸蒜味!每只肉质都好饱满,外脆里嫩,拌住有牛油香味嘅炸蒜蓉一齐食,十分津津有味💖3️⃣泰式炸鱼饼🧨隆重登场4️⃣泰式生虾刺身干爽甘甜嘅鲜虾配上辣椒蒜头及泰式酸辣青汁,非常醒胃💗特别钟意个泰式酸辣青汁,淡淡香茅味及鱼露都十分惹味🫶🏻餐厅环境好舒适宽敞,整体食物性价比好高,职员服务态度好友善👍🏻会再黎帮衬😍
1️⃣冬阴功明炉乌头

鱼肉好滑,肉嫩鲜甜而且少骨,真系可以啖啖肉!
2️⃣蒜香牛油鸡翼
牛油鸡翼大大只, 香喷喷嘅炸蒜味!
3️⃣泰式炸鱼饼

🧨隆重登场4️⃣泰式生虾刺身