2024-11-30 398 浏览
如果你喺铜锣湾附近,想揾间正宗泰式餐厅,泰简单绝对唔可以错过!佢仲有室外嘅坐位添,够哂chill 呀,好岩打卡。呢间餐厅唔单止环境舒适,仲有一系列好味正宗嘅泰国菜wor, 原来厨师同侍应都系泰国人黎!我叫咗佢哋嘅炭烧猪颈肉,真系好正!肉质够嫩,炭烧嘅香味带出咗肉嘅鲜味,点埋佢个特制嘅酱汁真系无得顶😍再嚟就系冬阴功汤,酸酸辣辣嘅味道,加上大虾同埋大量菇类嘅配料好醒胃👍另外,佢哋嘅炸虾饼鱼饼亦都值得去食,虾饼嘅鲜味好突出,鱼饼正常一贯水准,味道几有层次,唔少得配搭埋泰式酱料🫶 至于鸡Pad Thai,卖相好靓,炒得刚刚好,米粉吸收咗所有酱汁,份量亦都好大份够两个人share 黎食😋饮品方面,夜晚有cocktail饮,今次我地就叫左菠萝芒果汁好清新,饮得出系新鲜菠萝同芒果整出黎,唔会太甜,仲有佢哋嘅珍多冰,好有椰子奶香,都系唔错既选择!😋
如果你喺铜锣湾附近,想揾间正宗泰式餐厅,泰简单绝对唔可以错过!佢仲有室外嘅坐位添,够哂chill 呀,好岩打卡。呢间餐厅唔单止环境舒适,仲有一系列好味正宗嘅泰国菜wor, 原来厨师侍应都系泰国人黎!