2009-02-26 34 浏览
早在三年前已经成日黎食, 初初无咁多人, 净系得泰国人帮衬, 贪佢价钱公道, 无乜商业味. 泊车方便.差不多都试过晒 ;虾饼 - 弹牙, 新鲜生菜包 - 够辣, 入味生虾 - 同样新鲜生蟹 - 无乜人敢试, 我都系见到啲泰国人食先试, 开头都会怀疑生食得唔得架? 一试之下真系好鲜味, 感觉有啲似食生虾, 口感好得意! 但留意, 呢个𩠌要一黎就叫, 因为要等大约一粒钟, 事关要等啲腌料腌一段时间, 啲蟹肉先会离觳. 本人多数会打定电话叫佢落左单, 咁就唔驶等咁耐. 泰式炒河 - 可拣猪,牛,羊, 鸡. 有获气咖喱大蚬 - 咖喱味少辣, 甜甜地, 大人细路都啱食, 蚬够大只, 无乜沙咖喱蟹 - 咖喱味同上, 佢用肉蟹所以啖啖肉, 正!以上咖喱类都会送薄饼一碟, 真系不得不试. 厚薄适中, 有牛油味, 每次我都要加多一碟先够皮.烧猪颈肉 - 腍, 有肥膏. 送酒必选串烧猪, 牛, 羊, 鸡 - 一般, 一试无妨冬阴公海鲜汤 - 一般, 唔太辣, 海鲜唔多, 得虾, 青口, 几粒尢鱼泰式明炉鱼 - 好全统, 正宗泰式凤瓜 - 够辣, 够酸菜类 - 一般芒果冰 - 芒果味重, 足料西瓜冰 - 西

差不多都试过晒 ;
虾饼 - 弹牙, 新鲜
生菜包 - 够辣, 入味
生虾 - 同样新鲜

泰式炒河 - 可拣猪,牛,羊, 鸡. 有获气
咖喱蟹 - 咖喱味同上, 佢用肉蟹所以啖啖肉, 正!

烧猪颈肉 - 腍, 有肥膏. 送酒必选
串烧猪, 牛, 羊, 鸡 - 一般, 一试无妨
泰式明炉鱼 - 好全统, 正宗
泰式凤瓜 - 够辣, 够酸
菜类 - 一般
芒果冰 - 芒果味重, 足料
西瓜冰 - 西瓜味重, 足料

环境方面 - 得几张枱, 两大枱, 六细枱. 如果坐满人既话都会几迫.

卫生方面 - 一般, 要求唔高既可以接受, 起码厕所唔会一阵味.

服务方面 - 全店都系泰国人, 唔会遇到港人式侍应既服务态度.

你又敢唔敢试...?
你又敢唔敢试...?
  • 虾饼
  • 生虾