2023-08-23 23 浏览
🇹🇭唔系系中环返工嘅朋友带我嚟☺️我都唔知中环呢度有个咁正嘅basement food court 呀👍food court 环境型格又chill😍坐得好舒服😌整体布局干净又衞生💯佢哋仲有好多员工注塲👍执枱后会用消毒液清洁枱面💯🍴呢间泰菜水准好高👍超🈶️惊喜💯我叫个几款都好正呀🥳特别系佢地加钱嘅甜品呀🍮必点呀🥳🍜泰式船面$68 +$10转牛肉🌈呢碗船面味道超正宗🇹🇭媲美以前喺泰国食嘅船面嘅味道👅汤头浓郁又丰厚✅啖啖都带🈶️罗勒嘅香味🌿牛肉嫰滑又好味呀🤤🥤龙眼冰 +$30🌈超大杯龙眼冰呀🧊而且味道清甜仲好香醇❤️唔会好甜✅好消暑喔🥳🥭芒果糯米饭 +$48🌈呢个芒果糯米饭好推介呀✅味道够晒传统 🥳加椰浓浓无椰浆落去食真系不得了呀💯芒果有半个🥭又香又甜❤️超级好食呀🤤一定要留肚食💯🥘蛋包虎虾炒金边粉 $138🌈蛋包虎虾炒金边粉好惹味🤤虎虾好大只仲开咗边👍好易食又爽口添💯配埋酸酸甜甜既味道👅正呀喂🌈🧋泰式奶茶 +$15🌈够晒大杯泰式奶茶😋茶色都系鲜艳嘅橘红色😍够晒正宗💯呢杯淡淡嘅甜味又带有丝丝嘅炼乳香气😍泰式奶茶依家变咗我食泰国菜必点嘅饮品噜🥳🥳🍮椰汁糕 +$28🌈卖相已经比好高分嘅椰汁糕💯打卡一流📷糕

🍜泰式船面$68 +$10转牛肉

🥤龙眼冰 +$30

🥭芒果糯米饭 +$48

🥘蛋包虎虾炒金边粉 $138

🧋泰式奶茶 +$15

🍮椰汁糕 +$28

🌈卖相已经比好高分嘅椰汁糕💯打卡一流📷糕身晶莹剔透❤️做型充满美感👍口感爽口弹牙✅清甜而不腻🥳

🍡串烧combo 猪牛鸡各一串 $58

🌈食泰菜点可以唔叫串烧🍡🍢我哋每款order左一串🐷🐔🐂串烧即叫即烧🔥非常之惹味🥳