2024-03-21 25 浏览
呢日同同事去佐敦买完野先番公司,咁就顺便喺呢头食埋饭,行过呢间餐厅比个名吸引,比起川菜我更爱湘菜,因为多用鲜椒黎烹饪冇咁热气同油腻😝佢既午市主打木桶饭,价钱实惠仲有汽水送,我见学生仲有七折优惠,好癫😳食完先知原来铜锣湾都有分店,以后lunch多个选择✌︎✌︎▪︎油炸花生米 $38💰呢碟系同事想食,我本身少食炸花生因为好热气,但食落个感觉又几好咸咸地好香脆唔油腻,最后愈食愈上瘾🤣▪︎檑椒茄子皮蛋 $68💰呢道菜系必叫,将啲烧过退左生味既青椒、蒸过而软淋既茄子再加上皮蛋同大蒜及其他调味既加持,成道菜好软烂而不失口感,送饭一流(っ˘ڡ˘ς)▪︎一碗香木桶饭 $59💰满满既𩠌菜上枱香气四溢,好有农家菜既感觉,味道咸香惹味非常可口,辣得好过瘾😋▪︎酸辣椒鸡肾木桶饭 $59💰大量配料同鸡肾一齐爆炒好难唔好食🤤鸡肾几大件加上配料一同食用口感丰富有嚼劲,酸辣开胃,餐厅米饭仲要系不限量架🫣

▪︎油炸花生米 $38💰

▪︎檑椒茄子皮蛋 $68💰