2021-01-25
成日经过见过呢间主打酸菜鱼嘅餐厅都高朋满座,屋企人又好钟意食酸菜鱼,所以今个周末特登带佢哋嚟试一试😋要喺香港食到正宗嘅酸菜鱼一啲都唔容易,通常弊病都系唔够酸同香😌今次哩间酸嘅程度虽然都仲差少少🤏但整体有七至八成正宗,而且份量同价钱合理,都叫顶到条酸菜鱼瘾🤣《老坛酸菜鱼》 2人份 $208 4 / 5 🤩🤩🤩🤩因为仲想试埋佢嘅点心,今次嗌左个二人份量三个人食,都觉得饱足感十足!👍🏻辣度叫左小辣,系好轻微嘅辣,酸同麻都俱备😋鱼肉嘅份量好多,用嘅系肉质滑溜嘅鲈鱼🐟无腥无雪藏味👍🏻 配料有芽菜、海带、萝卜条等,特别钟意萝卜条好淋入晒味😋《滋补姜汁糕》 $22 4.5 / 5 🥰🥰🥰🥰除咗酸菜鱼,呢度嘅点心都相当有惊喜😎尤其是哩个姜汁糕😍口感烟un 弹牙,姜汁味浓得黎好温和,千层嘅层次分明👍🏻 《蜜汁叉烧包》 $22 4 / 5 😋😋😋😋松软嘅叉烧包,蜜汁惹味,而且叉烧份量都几多😋总括然而一家人嚟食就算唔食酸菜鱼嘅,都可以饮茶食点心,绝对系享受家庭乐嘅好地方🥰
《老坛酸菜鱼》 2人份 $208 4 / 5 🤩🤩🤩🤩
《滋补姜汁糕》 $22 4.5 / 5 🥰🥰🥰🥰
《蜜汁叉烧包》 $22 4 / 5 😋😋😋😋
松软嘅叉烧包,蜜汁惹味,而且叉烧份量都几多😋