2021-03-21
去亲九龙城都系食泰国嘢,难得今次想试其他,就去试吓呢间打冷。但因为就快到堂食禁令时间,唯有买外卖番归食。因为主要想食潮州卤水拼盘,但又唔知拣咩𩠌好,就拣咗佢哋嘅大卤水杂锦,份量真系好多!😲首先佢嘅卤水汁好够味,啲料都系用卤水汁去滚熟,所以全部都好入味,最正紧系鹅片啦,入味有口感而且唔骚,第二最爱系鹅肠,爽口弹牙又唔韧,仲唔会好肥,真系好衬卤水汁!我地亦都好钟意佢既鸭肾,厚度适中,而且好香。佢嘅「杂」系好多份量,真系比足卤水料我哋,又唔会有极多芽菜垫底。入面仲有鱿鱼,红肠,猪肠,猪耳,猪肚等等,性价比一流!👍🏻老板娘仲好好人,知道我两个人share食,比多咗好多饭我,佢个辣椒油都好正好惹味,真系抵食之选!最后啲卤水汁好味到我地清晒啲饭🤭原来呢间打冷中午就开门,下次lunch经过可以再买外卖番去食😏
但因为就快到堂食禁令时间,唯有买外卖番归食。
我地亦都好钟意佢既鸭肾,厚度适中,而且好香。