2021-11-22 833 浏览
好耐冇食过潮州打冷啦,今晚同爸爸去左荃湾食呢间老字号。潮洲野好好味,又多选择。一上到餐厅,都几多位。而且我地时间尚早,所以仲有好多款野食可以睇下有冇岩可以点选。出面放左好多潮式冷盘同腌野食,如有乌头、大眼鸡鱼、蛳蚶、濑尿虾、蟹等等,好多唔同选择。如果平时黎惊会卖晒既,可以打电话来先预留,咁就唔怕黎到冇得食了。因为每日都卖完即止的。是日试左蛳蚶同濑尿虾仔,好鲜甜好好味,腌得又好味,好醒胃。正。当餐前小食来食都几唔错呀。仲有比个温馨提示大家,每台上面都会有点餐前小食,如花生、鱼仔咁既,如果大家唔想提供既,可以叫店员收款,因为呢堆小食要收费$20的。所以大家不用怕丑,呢间餐厅店员好好人,佢都同我地讲唔要可收走都ok...之后我地见到餐牌,好多款孖宝都好抵食。我地叫左个孖宝F,有个芝士海虾伊面同埋红烧乳鸽两只。$338一个套餐几抵食,而且份量都好足,几抵食的。芝士海虾伊面,满满既芝士,又香又浓郁,好惹味,入面既伊面份量都好多,够晒饱肚。海虾都大大只,啖啖肉好爽口,又好味。唔错呀另外呢款乳鸽都好正。一人一只好惹味。热辣辣,外皮仲脆卜卜。正。呢期食满$300 仲送卤水拼盘。虽然是送的,但都好足料,

因为每日都卖完即止的。

芝士海虾伊面

海虾都大大只,啖啖肉好爽口,又好味。唔错呀
红烧乳鸽

卤水拼盘

呢期食满$300 仲送卤水拼盘。虽然是送的,但都好足料,份量都好多架。
有卤水猪耳、猪肉、猪大肠、小肠、鱿鱼、红肠。都好惹味又爽口好味,正。
又饱肚又好味。下次要再食多d潮式海鲜先得。
2021-11-15
红烧乳鸽