2023-10-20
最近朋友同我讲话西环开咗一间好有人气嘅烤鱼店,最钟意食烤鱼嘅我梗系要嚟试吓啦。🤣🤣首先,我哋点咗沙巴龙趸烤鱼,因为朋友唔太食得辣,就拣咗蕃茄味,呢度都几贴心,味道可以拣辣或者不辣,一口咬落去识得出鱼肉新鲜,而且鱼骨唔多,怕要挑骨嘅朋友都唔使担心!🐟包浆豆腐好嫩滑,上面一大堆香葱蒜蓉辣椒调味,唔怪之得咁惹味啦!😋 另一款新品椒麻小酥肉都不错,热辣辣,皮脆肉嫩,点少少旁边嘅胡椒粉和孜然粉,好好食!🌶️我哋仲点咗烧面包,睇落好似好普通,但食落都几好食,四边烤得香脆,内里够松软!🍞 另外,一定要点嘅烧菠萝,好鲜甜,上面焦糖烧香后酸酸甜甜。😍最后我哋仲点咗蒜香金菇粉丝,粉丝好弹牙,蒜香味香浓,一啲都唔油腻,同埋铁板烧茄子。茄子软绵绵,酱汁渗入茄子,令味道更上一层楼!🍆