2022-09-17
呢间餐厅店内环境好细 但outdoor后巷位布置到欧洲街头咁 好chill💕厨师系罗马长大👨🏻🍳员工都系外籍人士 超有外国嘅感觉🧳.📌Gnocchi Speck $148呢款马铃薯团子想食好耐 见好似加左薯仔好似几得意咁🥔但同想像中好绵密软淋嘅口感有啲出入🤣佢就系好实嘅一旧面粉粒粒 好顶胃 同朋友都麻麻地🙈但啲配料唔错 芝士粉🧀洋葱粒🧅同啲厚身烟肉粒捞埋一齐都几惹味🥓.📌Pala Carbonara $58佢地嘅手工pizza面团系发酵左 72个钟 除左有经典嘅 12”圆形pizza 仲有呢款四方形嘅pala😆每日都会有唔同嘅选择 细细件咁就可以试多啲唔同嘅味道🫶🏻薄饼一早整定晒再焗热番 口感比较干硬🍕topping几丰富 有意大利烟肉, 猪颊肉烟肉🥓mozzarella, 绵羊芝士🧀蛋黄🥚同黑胡椒粉 真系好有食紧carbonara意粉嘅感觉🤩不过略嫌佢唔够热 所以啲芝士有啲硬🥺.📌Classica Panini $55Panini用嘅Pizza bread口感就正好多🥪烘到外脆内松软 又带点烟韧 仲食到好香嘅麦味🌾内馅份量都好厚好多🥰咸香巴马火腿🥓软绵奶香十足嘅水牛芝士🧀加埋清新嘅
📌Gnocchi Speck $148
📌Pala Carbonara $58
📌Classica Panini $55
Panini用嘅Pizza bread口感就正好多🥪烘到外脆内松软 又带点烟韧 仲食到好香嘅麦味🌾内馅份量都好厚好多🥰咸香巴马火腿🥓软绵奶香十足嘅水牛芝士🧀加埋清新嘅番茄🍅新鲜罗勒同青酱🌿呢个配搭真系好正🥹
📌Tiramisu $78
呢度全部甜品都冇加糖 系用咗 天然赤藻糖醇✨Tiramisu仲要90%少糖 零罪恶感Ladyfingers好淋身 但略嫌个咖啡味唔够浓苦 冧酒味都唔够出☕️🥃个mascarpone cheese就好正 好软滑 虽然望落好多 但加埋大量嘅苦涩可可粉 整体一齐食完全唔漏🤤
📌Panna Cotta $58
系用左无乳糖忌廉同牛奶 平时唔食得奶制品都可以食🤩不过唔知关唔关事 所以食落个牛奶味就好薄弱🥛同埋个云呢拿同肉桂味都唔够香 可能面头嘅杂莓酱味太浓?🥺但个奶冻个口感系好软滑 同埋胜在唔会好甜 加埋个酸酸甜甜嘅酱 都几开胃🤍
📌Organic Wild Bluebeery Infused Water $35
饮品都系用咗天然赤藻糖醇 蓝莓味好浓 酸酸地 好开胃 又解腻 唔错🫐
📌Cucumber & Lime Infused Water $35
味道好清新 饮到青瓜同青柠味嘅 但系就比较淡🥒
📌Iced Hot Chocolate $53