2017-10-25 146 浏览
餐厅特意从越南胡志明市的生牛河名店买来特许经营权 等我哋可以食到正宗嘅越式料理牛肉汤底 今次有口福了来到九龙城吾一定食泰国菜 越式料理都系一个唔错嘅选择 而且够晒正宗 够晒地道餐厅有多款汤河粉 汤檬粉 或者捞檬粉提供选择 我当然要试下餐厅嘅招牌 生牛肉汤河喇 除咗粉面类之外 仲有越式小食和主菜提供选择 几多元化㗎台面有一堆越式酱料 包括酸甜辣椒酱 新鲜辣椒 砂糖 酸醋等等 其后职员还附送上 香叶和青柠 可加入汤可之中 简直够晒地道风味热辣辣嘅汤河就在我面前 要将生牛肉浸透在热辣辣嘅汤之中 整熟啲牛肉 牛肉细嫩 肉质林滑啖汤一啲都唔油 非常清澈 但味道相当浓郁 汤底相当出色河粉非常幼细 唔容易断开蒜蓉牛油焗大头虾 满满嘅蒜蓉 铺满了整只大头虾 牛油和蒜蓉嘅香味 令我垂涎三尺大头虾超级大只 和男朋友一人一半 啖啖肉 相当满足大大个虾头入面全部都系金黄色嘅膏 实在太好味了

今次有口福了

餐厅有多款汤河粉 汤檬粉 或者捞檬粉提供选择