2019-06-10
之前系大陆食过潮式既肠粉,一直念念不忘。但系香港又好少见到有得食。点知今日俾我发现到,系花园街个头竟然有一间专食呢款既肠粉专门店😻个餐厅Logo都几搞笑新颖,即刻入去回味一下先😄餐厅系以石磨机磨将珍珠米制成米浆,所以肠粉更加香潮式肠粉 同港式既肠粉分别在于系佢系皱皮既,唔系光滑,仲可以自己选配各式配料,每碟$20起,并配上生菜、葱等等。识食一定要配上鸡蛋、叉烧😋而且个豉油系用左咸豉油,令到更加惹味。肠粉真系好香滑😋好快就食完一碟,再叫多款先:今次就拣左安格斯牛肉配鸡蛋腊肉 😄呢个配搭更加衬,腊肉够哂咸香,牛肉食落烟韧嫩肉。除左食肠粉之外,仲有好多款既汕尾小食或点心,饮食添🤭炸狮子头,平时好少食到炸既,都几好味㖞。食落好香脆,沾上泰式辣酱更加好味!手打牛肉丸🍡推荐👍牛肉丸经过手打,口感非常之弹牙爽口!配埋个汤一齐食,真系好滋味!即叫即蒸点心:虾饺都几大粒,皮够哂簿,而且仲好足料,鲜虾好弹牙好多肉食🤤鱼翅饺🥟又系好大粒。食落好多料,好多唔同既既配料,口感非常丰富下午茶时段仲送豆浆添😋正呀
但系香港又好少见到有得食。
个餐厅Logo都几搞笑新颖,即刻入去回味一下先😄
餐厅系以石磨机磨将珍珠米制成米浆,所以肠粉更加香
肠粉真系好香滑😋
除左食肠粉之外,仲有好多款既汕尾小食或点心,饮食添🤭
炸狮子头,平时好少食到炸既,都几好味㖞。
食落好香脆,沾上泰式辣酱更加好味!
手打牛肉丸🍡推荐👍
牛肉丸经过手打,口感非常之弹牙爽口!
配埋个汤一齐食,真系好滋味!
即叫即蒸点心:虾饺
都几大粒,皮够哂簿,而且仲好足料,鲜虾好弹牙好多肉食🤤
鱼翅饺🥟又系好大粒。
食落好多料,好多唔同既既配料,口感非常丰富
下午茶时段仲送豆浆添😋正呀