2016-07-07
旧同事系韩迷, 本来佢想食韩烧, 但队长最怕大热天时食火锅/ BBQ呢d热上加热既野食, 于是揾下有无其他韩国菜食.汉城美食好似尖沙咀有一间, 不过觉得佐敦无甘多人, 容易揾位同可以坐耐d. 舖头唔大, 不过食物选择都算多, 3个人点左个泡菜煎饼, 炒粉丝, 炒年糕同饭卷. 泡菜煎饼都煎得几香, 多泡菜, 唔系煎面粉饼; 炒粉丝同饭卷都OK, 粉丝都烟un, 唔会炒到一pat野甘, 个饭卷都包得实净, 料同饭既比例都正常, 唔会特别多料/ 特别少料, 系略嫌淡味左少少; 最差应该系个炒年糕, 年糕炒得太烂, 一pat pat, 好糊口, 唔好味~ 而且海鲜雪味太重, 唔好食!味道就唔算正宗, 不过真系好抵食, 每人都叫左汽水, 平均每人都系$78, 而且碟头系正常size, 系香港食韩国菜不嬲都唔平, 呢个价钱只够我叫一个泡菜煎饼咋~