2021-09-14
1939 浏览
油麻地弥敦道518-520号弥敦行M楼湘肴世家今日3人行去左油麻地既湘肴世家,呢间铺头我地其实已经系第3次去了,算系香港比较好食既湘菜,美中不足既地方,每次去,基本上坐底排20分钟队,另外服务员态度都比较有性格,撇除以上嘅我哋介绍翻美食先,今日叫左4个𩠌1.鸳鸯鱼头王可以一次食哂辣椒同泡椒口味,外观吸引,而且辣度适中(辣度可以自己选择),最紧要系味道正宗,值得推荐2.大盆有机花菜用铁碟装,感觉好特别,但花菜砌太大旧,男士既口都一淡食唔哂,味道唔算特出3.湘味辣子鸡酥脆可口,连骨头都可以食埋,但朋友食唔到太辣,所以今次叫左小辣,令味道有所打拆4.莲藕排骨汤每次去必点之选,连湖北既朋友都话味道十分正宗,汤底十足,每个莲藕都入哂味,肥而不腻,鲜味十足,值得推介
1.鸳鸯鱼头王
2.大盆有机花菜