2021-12-15 119 浏览
长沙湾小店好多,今次嚟到呢间隐世小店,主打正宗西班牙菜,上网睇到原来餐厅主厨曾经跟西班牙人学师8年,手法应该非常地道。 是次用餐体验很好,店员亦非常友善,会向顾客详细介绍,所以我极力推介。 🔔餐厅久唔久会创新菜式,餐牌久唔久会转一次🔔坐bar枱可以睇住厨师烹调 蟹肉可乐饼/松露蘑菇可乐饼($18/pc)💕可乐饼系西班牙人下酒小食嘅一种,脆炸嘅外层,配上细滑嘅馅料,松露蘑菇会食到打碎嘅松露,蟹肉味食到忌廉蟹肉 传统煎蛋饼配鳕鱼($88)💕成日都想试西班牙蛋饼,终于食到,蛋饼入面仲系流心的,唔会过熟👍原来蛋饼系新菜式,竟然俾我误打误撞拣中咗 西班牙海鲜饭($248)💕食过算系数一数二嘅西班牙海鲜饭, 每一粒饭都充满住调味汤底嘅精华,亦有一股龙虾汤虾膏嘅味道,起动前可以加入柠檬汁,平衡饱肚感觉 西班牙油炸鬼($68)💕一路以为churros系美国嘅食物,原来系西班牙传统食物。炸面团加上糖及肉桂,做甜品一流。加上榛子酱云呢拿雪糕 抵食指数 🌕🌕🌕🌕🌑打卡指数 🌕🌕🌕🌕🌑推介指数 🌕🌕🌕🌕🌕推介菜式会以💕表示

🔔餐厅久唔久会创新菜式,餐牌久唔久会转一次
🔔坐bar枱可以睇住厨师烹调

蟹肉可乐饼/松露蘑菇可乐饼($18/pc)💕

蟹肉可乐饼/松露蘑菇可乐饼

传统煎蛋饼配鳕鱼($88)💕
原来蛋饼系新菜式,竟然俾我误打误撞拣中咗

传统煎蛋饼配鳕鱼

西班牙海鲜饭($248)💕