2024-09-27 302 浏览
以前喺PP3做嘢成日都嚟呢度食lunch,觉得呢度啲嘢食都几正宗越南风味。今日嚟呢度食,系因为见佢有个叫做阿Keith 就有半价嘅优惠🤣佢呢度有个dinner set,叫个主菜加嘢饮都只系$85。我好钟意食呢度嘅法包,法包好软熟唔干身,而且佢会烘返热佢,令到个皮脆卜卜。今次就嗌咗个脆烧腩法包(套餐价加$10),烧腩肉个皮估唔到咁脆,而且旧腩肉唔嚡,加上佢加嘅酱汁份量啱啱好,唔会加太多整湿成个包,差啲想叫多个encore🤤🥖另外仲有个海南鸡鸭丝捞檬,檬粉好爽口,而且冇黐埋一嚿嚿,加埋鱼露、柠檬汁、炸蒜片同辣椒,食落好fresh啱晒夏天食😋小食方面,有越式春卷($40)、越式焗蒜蓉牛油虎虾($50)同埋青口($50)。春卷入面嘅馅料好丰富,唔会剩系得蔬菜,而且炸到好脆口,配埋泰式辣酱超夹~ 另外虎虾同青口,一上枱就闻到好香蒜蓉牛油味,配埋佢嘅海鲜辣汁一齐食,好有越南味道🥰饮品方面,就拣咗青柠梳打同椰青水~以湾仔区嚟讲,呢度嘅食物价钱都算几低,所以就算冇半价都好值得嚟食越南嘅味道👍🏻

2024-09-26