2024-07-28
时常经开📍荃湾,总是忘不了具有浓浓的越南风情的越南🇻🇳餐厅。越男仔位于荃湾广场对面,十分方便和就脚🚝。行街行到攰,可以坐低嚟感受吓。今日同全家人去食,依然印象深刻的系下面几度𩠌💯!大家可以参考吓🤤*食后感*📝🍜镇店四鸟(脆鸡皮+手撕鸡+滑鸡件+香脆鸡)配椰汁酸汤檬粉材料好丰富❤️ 汤底有浓浓嘅椰汁酸汁味,饮落椰汁🥥酸汁😆味道突出,浓郁又清新。加上炸蒜、葱同洋葱,个汤好香好饮,檬粉吸哂d汤好正🤩唔错👍🐓越式无骨鸡配姜黄饭养生姜黄饭🍚唔错,食到有淡淡椰汁味。海南鸡切🔪得算完整,去咗骨,食起来啖啖肉,啱晒我哋啲食肉兽😋。鸡肉都算嫩滑,食起来冇乜负担🫶🏻🥗凤爪沙律配脆蛋鱼柳🐟清甜嘅椰菜甜中带点酸味,十分惹味和开胃🤤倍感滋味,层次十足。凤爪无骨咬口嚼劲🥰脆蛋鱼柳💥炸得香脆🔥咸香超级吸引!😋🫔小食材料有虾多士和四色纸卷,各砌成小食拼盘。虾多士炸得表面微脆,热辣辣🤪,虾多士有流心芝士🧀,简直是绝配!🤩唔错✌🏻。四色纸卷,卖相精致,打卡一流📸✴️总体而言抵食又有质素🇻🇳正宗越南餐厅,值得推介👏🏻✔️ 性价比高 😋✔️ 份量多➕平价✔️地方就脚🚝✔️味道保证👲🏻✔️多款口味🆙✔️服务🙏细心周到💫大家可以去试试!🇻🇳
*食后感*📝
🍜镇店四鸟(脆鸡皮+手撕鸡+滑鸡件+香脆鸡)配椰汁酸汤檬粉
🐓越式无骨鸡配姜黄饭
🥗凤爪沙律配脆蛋鱼柳🐟
🫔小食
✴️总体而言
抵食又有质素🇻🇳正宗越南餐厅,值得推介👏🏻
✔️ 性价比高 😋
✔️ 份量多➕平价