2023-04-12
▫️望到餐厅介绍,见大厨入行60年,获奖无数,仲系四大名厨之一😯 见咁犀利一于带屋企人去试试🥳🥜 花生 $12/🫖 晚茶 $12/ 位🍲 砂窝鸡煲翅 $198▫️侍应姐姐极力推介✊🏻 鲜鸡汤不加味精,味道浓郁清甜,鱼翅份量超多好足料🤩 呢个价钱有咁多翅几抵食👍🏻🦆 特酱烧乳鸽 $48▫️虽然全只上第一眼望觉得有啲残忍🫣 但真系烧得好香🤤 侍应姐姐仲会俾手套非常贴心💕 外皮炸得脆身,肉质嫰滑,一咬啲汁就滴晒出黎好滋味🤭🎬 戏棚粥 $68▫️餐牌写住以前戏棚总会有粥卖俾戏子,望落几得意🤣 以龙虾汤做底,食落似泡饭,加入冬菜同脆脆油炸鬼,口感层次丰富😋🦐 金丝脆虾球 $188▫️虾球炸得酥脆,外层食到少许蛋黄香味🥚 虾肉都几大只弹牙😬🥬 金银蛋浸时蔬 $88▫️用上白菜仔,浸满咸蛋同皮蛋非常足料又鲜味😯 ▫️临尾声侍应姐姐仲好nice每人送上一碗红豆沙🫘 煲到起晒沙兼好重陈皮味,食完超满足🥰
🥜 花生 $12/
🫖 晚茶 $12/ 位
🍲 砂窝鸡煲翅 $198
🦆 特酱烧乳鸽 $48
🎬 戏棚粥 $68
🦐 金丝脆虾球 $188
🥬 金银蛋浸时蔬 $88
▫️用上白菜仔,浸满咸蛋同皮蛋非常足料又鲜味😯