2018-03-03
平日买早餐经常都路过呢间印度小店,火车头既招牌好抢眼,今日难得自己食饭就谂起佢。 Chicken Tikka Roll ($58)最经典既印度香料烤鸡卷饼系我每次食印度野必叫,用左橙色腌料既烤鸡配合类似沙律酱既酱汁好开胃惹味,我好欣赏呢度既鸡肉烤得好嫩滑,唔系度度都咁高水准架。 卷饼入面仲有生菜、蕃茄、洋葱同青椒,全部蔬菜都好爽脆,饼皮亦好烟韧q弹,味道清新唔会腻。印象中呢个卷饼会食到滴哂汁好狼狈,但呢度店员包得好好,虽然酱汁多又偏稀,但食完哂对手都冇污糟到,食得好轻松方便。Default系原条放入纸袋,但我惯左切开黎食,店员就俾左个盒我。Mango Lassi ($25)一黎就饮到好浓郁既果味,饮得出系用新鲜芒果打,仲有好香既奶味,质感似奶昔唔太冻。 比我想像中细杯少少,少过麦记中汽水,不过配埋其他野食份量岩岩好。 Chicken Wings ($30) 4件见门口写有新出品就忍唔住叫左,新到连menu都未有架。 鸡翼炸得金香酥脆,味道似带酸辣既脆香鸡翼,点埋青色酱汁会多左阵青瓜既清新香味。 一份有4件单骨鸡翼,啖啖肉容易食。开头都知铺头得3个位,但黎到先知原来系立食,如果有坐位、小
Chicken Tikka Roll ($58)
Chicken Tikka Roll
Chicken Tikka Roll
Mango Lassi ($25)
Chicken Wings ($30) 4件
Chicken Wings
开头都知铺头得3个位,但黎到先知原来系立食,如果有坐位、小食同饮品可以平少少既话,我一定成日黎食。
Menu图明并茂,仲影埋卷饼既馅料,唔怕睇唔明。 我几钟意呢度既外卖纸袋同餐盒几靓,我仲留设个胶盒拎返去用添。
想特别一赞店员服务好好、有笑容,有求必应,小店既人情味好多时都系客人回头既重要因素,呢度已经做到喇~