2019-01-26
📍大埔📍正宗重庆面店🍜超麻超辣🤤极辣魔鬼椒🌶麻辣手撕鸡其实大埔真系有好多好嘢食🙈我真系要继续发掘下🤣前几日又唔知食咩好,又上openrice揾下😎见到呢间有辣面就去试下😏一点几去到都唔系好full,可能位置唔系大街,所以无咩人知🤫而且间舖都唔算大,应该都系做街坊生意😉------------------------------本身谂住单点,但之后见到套餐都几抵😍$59包一碗面+小食+饮品🍜要咗五香鸡翼面(粗面&小辣)+麻辣手撕鸡(+$4)+豆浆🤤------------------------------个汤底好正,一定要捞匀啲秘制辣椒油🤤用咗3种辣椒,其中一种系极辣魔鬼椒🔥🔥所以要小辣就够🤣超麻超辣🔥🤤同埋想赞下个面真系好滑‼️‼️一定要粗面嚟试下😏食过就知,无介绍错😎反而鸡翼就普通水准👌🏻------------------------------个麻辣手撕鸡都好入味😏同样劲多辣椒🌶️不过啲鸡唔算太嫩,如果嫩啲会更加正😝另一个套餐就叫咗鲜汤抄手面(米线&清汤)+黄金皮蛋(+$4)+蜂蜜柚子茶❤️------------------------------个米线都系比较滑,但我都系推荐叫翻粗
五香鸡翼面
麻辣手撕鸡
个米线都系比较滑,但我都系推荐叫翻粗面😉清汤仲以为偏淡,点知都好入味😎而且抄手真系Jumbo size好大粒🤩‼️劲多馅💕黄金皮蛋都几好食,出面比较少见😆
鲜汤抄手面
黄金皮蛋
最后单点两个糖水,食完辣嘢整翻碗红糖冰粉😝配埋山楂干同糖水,好甜🥰
红糖冰粉
养生银耳羹