2024-01-02
天气开始转凉🧣最岩就紧系食返个热辣辣既火锅🥘第一次系香港食重庆火锅,一于试下方叔叔重庆老火锅😁食火锅前仲送左个暖心糖水🥣我就点左个鸳鸯锅试下,麻辣汤加羊肉汤,羊肉汤系季节限定,紧系要试下😋🔸羊肉汤底🥘汤底好香羊肉味好入味,汤入面除左羊腩之外仲有白萝卜、红枣、杞子、芹菜、芫荽等,感觉仲好滋补😌 好岩冬天食🍲🔹鲜拼九宫格都系季节限定之一,卖相已经好吸引,有珊瑚蚌、牛肉丝、黑松露虾滑、豆干丝、南乳猪手、金钱肚、竹笙等,几特别😎又可以一次过试多几样野😋🥔土豆片同炸腐皮一定系火锅必备,土豆片切得薄薄好快淋,炸腐皮即炸起,正🤤仲有我好钟意食既田鸡,田鸡系好少火锅店会食到,肉质好滑👍🏻最后我真系要赞下个红糖爆浆糍粑🫔,即叫即炸热辣辣,外皮炸得好松化,内里烟韧,黑糖浆流哂出黎,唔会太甜太腻,再配埋黄豆粉,食完一啲都唔会济💯
🔸羊肉汤底🥘
🔹鲜拼九宫格
仲有我好钟意食既田鸡,田鸡系好少火锅店会食到,肉质好滑👍🏻