2022-10-28
系中环收工,朋友好想食日本野,就睇下附近有咩食,见到呢间环境唔错就试下🥳✨叫左烧牛舌试下,一嚟到已经劲香,仲要系厚度岩岩好,口感一流🫡再嚟叫左炭烧A4和牛和牛入口已经即溶,油脂香味再加炭香,完全系有日本食到的感觉,值得一试。鸡肉棒既汁,好惹味,配合埋好嫩滑嘅鸡肉。最后一个小食就系镘鱼厚烧玉子,蛋味浓郁同镘鱼好夹❤️🔥🙆🏻♀️之后叫左个沙律,系柚子醋针,食完之后好清新,清下个口,再食今晚的主角😆今晚等左好耐的重头戏主角,鳗鱼重蒲烧,一直都好钟意烧鳗鱼,但系好难揾到一间好食,炭家烧得真系唔错,鳗鱼唔会好淋,而家好大条,唔会烧完就缩水,外层烧得脆,香😛✨味道唔会死甜个酱仲调到鱼的味道,我同朋友都食到想再叫埋白烧。其他跟餐嘅茶碗蒸,同埋好特别的鳗鱼冻都好有惊喜,系水准之上😆👍🏻下次都会再同朋友嚟食,嚟开中环附近值得一试🥳❤️🔥
再嚟叫左炭烧A4和牛 和牛入口已经即溶,油脂香味再加炭香,完全系有日本食到的感觉,值得一试。鸡肉棒既汁,好惹味,配合埋好嫩滑嘅鸡肉。 最后一个小食就系镘鱼厚烧玉子,蛋味浓郁同镘鱼好夹❤️🔥🙆🏻♀️
下次都会再同朋友嚟食,嚟开中环附近值得一试🥳❤️🔥