2024-03-15
朋友话想食韩国餐,于是带佢去我book mark左超耐嘅一间餐厅🍴呢间餐厅位于尖沙咀宝勒巷,位置方便易揾☺️餐厅装潢简约舒适,行温馨感觉,仲有楼上楼下两层,地方好大👍打开menu,菜式选择多,有石锅饭、汤品、套餐、猪手、烧肉、海鲜煎饼等…我地点左炖牛排骨、酱油蟹及海鲜豆腐锅,因为我地今次系lunch time过去,所以有lunch set,价钱更实惠🤭另外想讲佢哋嘅餐前小菜种类非常多😍😍有成六款,非常加分😆酱油蟹酱油蟹由韩国延坪岛直送,非常新鲜,食落超级鲜甜🤩而且蟹肉膏又多,加埋酱汁同跟餐海苔饭,好夹好𩠌饭,愈食愈停唔到口☺️☺️蟹控不能错过💯炖牛排骨呢个排骨睇落好似份量唔大,原来唔系😆好似食极都唔完咁🤤🤤牛排骨煮到好腍、好入味,食落又甜又香,而且入面仲有好多其他配料,包括白萝卜、红萝卜、冬菇等..又系好𩠌饭。超级推介👍海鲜豆腐锅呢个相对较一般,不过天气咁冻,饮落辣辣地又可以暖下胃都唔错,而且豆腐又香又滑😊📍夜首尔 (尖沙咀)尖沙咀宝勒巷13-15号宝力大厦地舖#夜首尔 #韩国料理 #人气推荐 #尖沙咀 #尖沙咀美食 #韩国美食 #高质推荐 #酱油蟹 #美味 #korea #yummy #t
打开menu,菜式选择多,有石锅饭、汤品、套餐、猪手、烧肉、海鲜煎饼等…我地点左炖牛排骨、酱油蟹及海鲜豆腐锅,因为我地今次系lunch time过去,所以有lunch set,价钱更实惠🤭 另外想讲佢哋嘅餐前小菜种类非常多😍😍有成六款,非常加分😆
酱油蟹
炖牛排骨
海鲜豆腐锅
📍夜首尔 (尖沙咀)
尖沙咀宝勒巷13-15号宝力大厦地舖
#夜首尔 #韩国料理 #人气推荐 #尖沙咀 #尖沙咀美食 #韩国美食 #高质推荐 #酱油蟹 #美味 #korea #yummy #tst #宝勒巷