2024-11-04 64 浏览
哇,听到同事带我去咁正宗嘅韩国菜真系好期待!😋 一进去就感觉好似身处韩国,因为全店舖都系韩国人主理,听佢哋讲韩文真系好有氛围!🇰🇷首先,六碟韩式小菜真系超醒胃,合桃银鱼仔同泡菜搭配得好好!🥬 腐皮仲系我钟意嘅,食完第一口已经觉得好满足。再嚟嘅韩式牛筋牛骨汤,浓郁得不得了,牛骨味十足,真材实料,完全对得住个价钱!🍲牛肉煲就更加厉害,巨大旧XL size牛肉,骨肉筋都齐,咬落去新鲜得好有味道!酱汁入味,绝对唔系普通急冻肉可以比拟!🔥芝士石头饭,店员好细心地帮手捞饭,饭焦脆卜卜,真系每一口都令人陶醉!😍最后,荔枝沙冰🍧,惊喜地有浓浓嘅荔枝味,仲有啖啖荔枝肉,真系好正!🍐呢间店营业时间都好方便,星期一至六由五点至凌晨三点,星期日五点至凌晨两点,真系好适合宵夜!😄总之,呢间韩国人主理嘅韩国菜真系味道正宗,全部𩠌菜即上热辣辣,系香港食过最正嘅韩国菜,强烈推荐!👍

• 前菜
  • 红烧牛排