2023-03-21 13 浏览
店名: 南대门3号地址: 尖沙咀金巴利道65-67号太平洋大厦地下3号尖沙咀站B1出口,行7分钟环境: 3/5价钱:4/5味道: 4.5/5今次黎到尖沙咀韩国街🇰🇷,本身想食另一间,但路过见到呢间餐牌更吸引,而且有个韩国阿叔아저씨系到招揽生意,仲同我哋讲韩文,感觉呢间更正宗,所以就改食呢间🤣落单系写no.系枱上嘅白纸到,因为店员系真韩国人😂一系就要讲英文雪浓牛骨汤🦴$110汤煮到奶白色,唔太油腻,整体偏淡汤入面有唔少牛肉,同加左面线,如果面线换上粉丝就更好同时亦配左白饭,面线,汤,牛肉仲有饭,好满足好饱🙈铁板辣鱿鱼盖白饭🍚🦑$95鱿鱼食落唔算好辣,但好香辣酱味🥰炸得唔会话过哂火喉,一样爽口弹牙入面有洋葱🧅,椰菜等,辣酱炒杂菜好惹味,送饭食好快就食哂一碗饭🙈#stitchfoodie尖沙咀#foodie #香港美食 #美食推介 #港岛美食 #九龙美食 #食好西 #香港吃货 #打卡美食 #生日好去处 #拍拖好去处 #香港食评 #香港餐厅推介 #香港小食 #香港甜品 #香港西餐 #香港中菜 #香港泰菜 #香港日本菜 #炸鸡 #放题 #火锅 #打边炉 #香港拉面 #香港川菜 #香港台湾菜 #珍
店名: 南대门3号

地址: 尖沙咀金巴利道65-67号太平洋大厦地下3号
尖沙咀站B1出口,行7分钟

环境: 3/5
价钱:4/5
味道: 4.5/5

雪浓牛骨汤🦴
汤煮到奶白色,唔太油腻,整体偏淡
汤入面有唔少牛肉,同加左面线,如果面线换上粉丝就更好
同时亦配左白饭,面线,汤,牛肉仲有饭,好满足好饱🙈

铁板辣鱿鱼盖白饭🍚🦑
鱿鱼食落唔算好辣,但好香辣酱味🥰
炸得唔会话过哂火喉,一样爽口弹牙

#stitchfoodie尖沙咀

#foodie #香港美食 #美食推介 #港岛美食 #九龙美食 #食好西 #香港吃货 #打卡美食 #生日好去处 #拍拖好去处 #香港食评 #香港餐厅推介 #香港小食 #香港甜品 #香港西餐 #香港中菜 #香港泰菜 #香港日本菜 #炸鸡 #放题 #火锅 #打边炉 #香港拉面 #香港川菜 #香港台湾菜 #珍奶 #吃货 #hkcafe #香港越南菜
2023-03-19