2024-12-06
今日嚟到元朗揾嘢食 元朗夜晚呢边真系好多嘢食 拣咗呢间韩国菜 哦吧OPPA &POCHA 上网睇系韩国人打理 即刻好想试吓😇 坐低睇睇餐牌 图文并茂 有中文有韩文有英文🤣 听到佢哋系用韩文沟通 点知落单𠮶阵原来佢哋都识广东话😆 落完单好快小食就上咗嚟啦 估唔到呢度小食有咁多款 平时最常见嘅泡菜同埋菠菜 呢度仲有火腿薯仔丝、翠玉瓜 仲有两款我喜欢嘅鱼糕条同埋鱼仔😬 韩式蔬菜炒粉丝热辣辣即炒即拎出嚟 好香麻油味 粉丝煮得啱啱好 唔会一夹就断 蔬菜木耳豚肉 炒埋一齐好香好好食~ 人参鸡汤天气凉凉地想食啲热辣辣嘅汤饭 仲要人参鸡够哂滋补😌 一拎上枱个汤仲系滚紧架😍 大大只鸡 鸡肉整得好腍又滑 连鸡胸都唔会觉得柴 满满糯米饭 配上有淡淡人参味嘅汤食 配合得啱啱好 感觉好似喺韩国食紧咁呀 推! 铁板炒猪肉呢个大推!劲好食🤤 用济州嘅猪肉已经好好食 特别想讲系佢特调嘅汁 调得好好 用生菜包住嚟食 完美🥹 牛肉石锅杂锦饭觉得整整齐齐既韩式拌饭好疗愈😌 今次拣咗牛肉味 仲有蔬菜、豆芽、香菇 重点系只鸡蛋 捞埋一齐食 再加埋拌饭嘅酱 一啖一啖停唔到口😬 整体嚟讲 呢间哦吧 食物质素不错 环境舒适 店
韩式蔬菜炒粉丝
人参鸡汤
铁板炒猪肉
牛肉石锅杂锦饭
整体嚟讲 呢间哦吧 食物质素不错 环境舒适 店员服务态度好友善 下次会想嚟试其他菜式 或者韩式烤肉都吸引😗