2024-05-06
喜来稀肉🧡🧡森仔同女朋友呢排个胃唔系好大 忽然之间想食嘅嘢就会去食 呢日我哋好想去想食韩式烧肉 于是我哋拣咗可以嗌轻量牛加少少,主食嘅喜来稀肉😎无论系器皿 环境同氛围都好似真系去咗韩国咁卡位非常宽阔烧肉笑得好舒服 唔会太近个炉唔会太焗热 食完烧肉又唔会太大浸味 一坐低我哋拎咗围裙 跟住我哋就去拎可以任添嘅配菜有泡菜萝卜生菜等等 搭开始帮我哋倒蛋浆 两边有蛋浆 其中一边仲有芝士🧀😙😙 蛋浆仲可以任添 佢哋仲俾咗一碟配菜入边有黑豆烧肉方面,我哋嗌咗一份牛五花同牛肉眼牛五花胸腹较后位置嘅肉 用嚟烤肉一流 油脂分布平均得来饱满 肉嘅部份亦好厚实 唔会太干亦都唔会太腻 肉质柔嫩 肥瘦相间 牛肉味香浓 牛肉眼肉质鲜嫩 脂肪呈大理石纹理分布的平均 每一口都唔干涩有韧性得嚟又够松软 烤完牛肉味更香浓 Waitress见到我哋剪唔掂块排 主动帮我哋处理咗🥰可以任添泡菜生菜 我哋钟意烧完之后连配菜同辣酱夹嚟食 蔬菜10分新鲜爽口 配埋泡菜嘅辣味 烧肉热辣辣肉汁多汁丰富 牛肉味浓郁 夹埋一齐口感同味道10分出色 海鲜拉面拉面面质同辣味适中 海鲜配料丰富鲜美石锅猪肉拌饭好多配菜 上面好厚嘅紫菜 最下层仲有饭焦
无论系器皿 环境同氛围都好似真系去咗韩国咁
烧肉方面,我哋嗌咗一份牛五花同牛肉眼
牛五花
牛肉眼
海鲜拉面
拉面面质同辣味适中 海鲜配料丰富鲜美
石锅猪肉拌饭
好多配菜 上面好厚嘅紫菜 最下层仲有饭焦 捞埋一齐 口感层次好丰富又十分美味
捞埋辣酱 一边烧肉一边食伴饭好正