尖沙咀新开呢间【清潭韩国餐厅】好吸引我~因为系韩国人主理,以及食客都系韩国人🇰🇷好有气氛!我哋两个人点咗3样食物,已经好饱,食物都好有惊喜🥰我非常喜欢呢间嘅前菜8小碟,除咗泡菜芽菜等,仲有粉丝、茄子🍆、炸青椒、小鱼干,韩国x香港口味混合,估唔到好食!仲可以添食😍🔸牛肉汤饭(雪浓汤)$150呢款里面系无饭架,反而系有面条,店员话呢款系雪浓汤,所以要饮汤~味道刚刚好,不会太咸,好有鲜甜味道👅有少少面条有饱肚感!牛肉系牛展,系汤入面软化晒,好易入口!🔸海鲜豆腐汤 $130呢款有少少辣,唔会太辣,适合返香港人口味!里面有好多滑豆腐,海鲜有青口、鱿鱼、虾etc…所以个汤好鲜甜,饮晒都得!🔸海鲜煎饼 $180呢个好有惊喜,因为真材实料,里面用咗好多韭菜做底,只系混合少少粉去固定!配合个酱汁令个煎饼升华,必食😋另外仲有韩国最出名嘅酱油蟹及烧肉可以食,食物种类都好多,可以同一班朋友嚟聚餐,感受下韩国风!
我哋两个人点咗3样食物,已经好饱,食物都好有惊喜🥰

🔸牛肉汤饭(雪浓汤)$150
牛肉系牛展,系汤入面软化晒,好易入口!

🔸海鲜豆腐汤 $130
呢款有少少辣,唔会太辣,适合返香港人口味!
里面有好多滑豆腐,海鲜有青口、鱿鱼、虾etc…
所以个汤好鲜甜,饮晒都得!

🔸海鲜煎饼 $180