2023-12-02 46 浏览
冬天成日都会想食多啲暖笠笠嘅嘢,所以今次又去咗尖沙咀食韩国嘢食😆今次去咗酒吧街附近嘅一间韩烧之前都食过一次~啲食材好OK!佢哋先系正宗嘅「韩珍」一order完,职员就会送上前菜~全部都可以无限refill! 佢个泡菜系我数一数二觉得好食~唔过酸又唔系甜,岩岩好!首先谂都唔洗谂就叫左炸蛋梳乎厘🍳上次望到隔黎枱叫已经好想试!佢一拎过黎个蛋出晒烟有胀卜卜个样真系好吸引!仲要上面有块芝士但系食落去又唔漏,入面仲有蟹籽增加口感,系我未食过嘅味😋然后叫左个猪手~唔知点解近依几年食韩国嘢都会好想食猪手😂我睇Menu幅图做对比,点知真系图不并茂!嚟到系超大碟🫠食唔晒!最尾都系太大碟食唔晒打包左唔好哂😗嚟到重头戏,梗系讲啲肉!猪就食左调味特级猪上肩肉同五花腩,上肩肉腌得几有味!另外牛既话我觉得牛舌同埋牛板腱比较出色😋 出乎我意料几好食!因为见佢嚟到啲肉嘅颜色未去到好鲜艳,以为一般,点知好大反差🤣最后,嘢饮我叫咗佢哋既沙冰系列~分别系香蕉燕麦-脆脆同薄荷椰子。两杯都整得唔错~仲要香蕉燕麦劲似食紧成条蕉咁👍🏼P.S. 听讲佢哋有全新韩式手作雪糕,仲要follow 社交平台就有得送🤩可惜我果日病病地冇得食🥲
之前都食过一次~啲食材好OK!佢哋先系正宗嘅「韩珍」

但系食落去又唔漏,入面仲有蟹籽增加口感,系我未食过嘅味😋