2019-12-20
唔知大家有冇睇mukbang 我差唔多每日瞓之前都会睇啲韩国人食嘢..之前见我朋友喺度睇嘅时候觉得呢件事好变态 但当自己做紧呢啲事嘅时候 就觉得 我都要食啊!!!! 最近睇啲韩国女成日喺食猪仔脚肉 加蒜头加青辣椒加小小辣椒酱 再用生菜包住😍😍😍 每次见亲都垂涎三尺..狎鸥亭呢间韩国餐厅系我食过觉得最正宗最地道嘅韩国餐厅!装修好特别 系一对韩国夫妻开嘅 到凌晨三点都有得食 饮完酒过嚟就啱晒啦 所有我系mukbang video度见到嘅都有!辣八爪鱼饭 猪仔脚 牛肠牛肚 冷面 泡菜汤等等!只要你想食嘅韩国菜式 应有尽有🐷🐷 ...今次终于嗌咗猪仔脚 呢度嘅份量超级无敌大 其实依家差啲系俾人一边饮酒一边食既 咁嘅份量两个人根本食唔晒 但系又想试多啲 所以如果多人聚会过嚟就最啱啦😅 猪仔脚肉好烟银 好QQ 好弹牙 每啖咬落去都觉得好多骨胶原 一啲都唔肥腻嘅感觉!系一啲都冇!❤️❤️我系一个不嬲都钟意食猪脚嘅人😄 之前喺韩国都食过呢个 念念不忘 今日再试一次 果然都系咁好味🤩🤩 ..本来想带佢嘅炒辣牛肚牛肠 但系佢话而家呢个数冇咗因为冬天佢有辣牛肚牛
本来想带佢嘅炒辣牛肚牛肠 但系佢话而家呢个数冇咗因为冬天佢有辣牛肚牛肠锅 就咁睇佢张相已经觉得份量大到无限 即使几想食都唯有揿住自己🙃 最后见到佢有一个辣牛什汤 问咗职员 有冇牛腩𠮶啲 因为好惊喺香港𠮶啲牛什汤 讲明如果冇牛肠牛肚我就唔要了 结果佢话可以比我💞💞💞💞 呢碗汤份量虽然唔算好大 但系啲汤系真系好浓郁 有少少辣 佢应该有用牛尾骨煲出嚟 𠮶阵味都几重下 仲有好多菜干 食到最后个汤有啲冻 叫个员工帮我地加热 再到半碗饭落去 perfect!!!!! ❤️❤️❤️🥰🤩 相信我呢个系韩国人嘅食法嚟㗎🤪
酱烧豚肉
本来对呢个期待唔大 因为我满心都系猪仔骨加个汤,估唔到一上枱嘅时候闻到好香嘅烧肉味 佢应该落咗好多酱 食落都有少少咸 不过我哋系重口味嘅人觉得啱啱好!如果再配埋生菜食 又系𠮶个字啦 完美🤪
最后当然就系食唔晒啦 因为啲份量真系大到不得之了 如果两人过嚟食建议真系唔好嗌太多 不过可以叫多啲人一齐食! 记得要book位如果唔系就要等啦😚