2021-11-27
🇰🇷Bingo&Cook🇰🇷📍:铜锣湾骆克道487-489号骆克駅2楼⏰:12:00pm-4:00pm,5:00pm-10:00pm(Sun off)💰:人均$200-$300(设加一)⭕️:现金、信用卡-招牌酱油蟹(2只)- 💰380🌜酱油蟹起韩国好出名 我哋从来未食过🙈见到呢间餐厅有提供 价钱又唔贵 就试吓啦🤣酱油蟹系将未经煮熟的生蟹放喺酱油到腌制而成 好邪恶🤤味道方面 酱汁好入味 店员已经剪开晒啲蟹 方便揸住食 只蟹好厚肉 亦都有蟹膏 好滑溜 店员叫我地捞埋啲紫菜饭放入蟹盖内与蟹黄一起伴住食 好夹好鲜甜🙈 完全唔腥 啲酱汁好特别 有柠檬、青椒、辣椒 酸酸甜甜咁 微辣 好开胃🤤呢个必食推介!-甜辣+酱油无骨炸鸡(Full)- 💰198🌜鸡肉好嫩滑 每旧都好大只 块皮炸到脆卜卜 个人比较钟意食酱油味 好入味 唔会太咸 有肉汁 甜辣味就比较辣🥵系我难以承受到嘅辣🥵唔食得辣既可以选择酱油味 另外仲配左蜜糖芥茉酱、沙律酱同腌萝卜 我哋仲追加左原只炸鱿鱼($70) 炸鱿鱼好脆好烟韧 好大只架🦑仲好贴心俾埋铰剪✂️ 剪开佢食!-炸酱炒年糕- 💰188🌜味道好浓郁 份量超级大🙈足够两至三个人食 除咗
📍:铜锣湾骆克道487-489号骆克駅2楼
💰:人均$200-$300(设加一)
⭕️:现金、信用卡
-招牌酱油蟹(2只)- 💰380
-甜辣+酱油无骨炸鸡(Full)- 💰198
-炸酱炒年糕- 💰188
🌜味道好浓郁 份量超级大🙈足够两至三个人食 除咗有年糕之外 仲有鱼糕同埋炸酱面 年糕上面仲会配左只鸡蛋🥚 年糕好烟韧 炸酱面既份量好多 两个人完全食唔晒 好入味 我比较钟意佢既鱼糕 好淋好薄身👍🏻唔食辣既食呢个就岩晒!
🔸饮品:
-奥利奥奶昔 -青提子米酒🍷
🌟不论系环境同味道 都唔错 价钱方面唔会太贵 份量每一碟都好大🤣 铜锣湾食嘢来讲性价比算高 店员全部都系讲英文 所以基本上落单都系讲英文 我见佢哋沟通系用韩文🤣 我哋夜晚8:00去 成个场都坐满晒人🙈所以最好要提前订座🥺
#香港美食 #平民美食 #铜锣湾 #铜锣湾美食 #香港 #美食 #高质 #hkfood #hkfoodie #openrice #hkfoodblogger #hkfoodies #likeforlike #hk #hkig #foodshare #hkrestaurant #foodies #852food #hkfoodblog #食评 #美食推介 #bingeandcook #酱油蟹 #韩国菜