2024-09-25 85 浏览
因为今日晏咗放工,好晏才去到尖沙咀同朋友食饭,好多餐厅已经关门,所以朋友推介去诺士佛台食韩国居酒屋,居酒屋营业时间凌晨三点包保有饭食。餐厅装修好正系传统的韩式居酒屋,估唔到咁晏去到餐厅里面仲有好多韩国人喺度饮酒食饭,餐厅入面职员都系韩国人非常正宗。韩式前菜六小碟点完餐职员即刻拿出韩式前菜。韩式泡菜,鱼干,凉拌芽菜,辣鱼糕,麻油菠菜,凉拌辣茄子每一款前菜都好好味韩式鱼糕汤汤底非常鲜甜,鱼糕汤入面有不同种类的鱼糕鱼丸,每一款的味道都有所不同,好岩饮酒后食,有解酒作用。好正。水煮墨鱼墨鱼鲜甜爽口,配上Wasabi豉油真系一绝,食得出墨鱼非常之新鲜,啖啖肉辣炒年糕方便面食韩国餐必食炒年糕今次加埋公仔面啱晒我口味,年糕软硬适中酱汁除咗一般辣味仲有啲甜甜地的感觉,我哋今次试咗中辣,辣度可以自由选择西柚丽塔西柚味果汁配上Apple cider入口清新,好适合女仔饮,酒味唔会太重,果味浓郁。越饮越想饮。餐厅职员非常之有善,会主动介绍餐单上面的菜单。大爱🥰🥰

韩式前菜六小碟
点完餐职员即刻拿出韩式前菜。
韩式泡菜,鱼干,凉拌芽菜,辣鱼糕,麻油菠菜,凉拌辣茄子
每一款前菜都好好味

韩式鱼糕汤

水煮墨鱼

辣炒年糕方便面

西柚丽塔

餐厅职员非常之有善,会主动介绍餐单上面的菜单。大爱🥰🥰