餐厅: OPPA韓國燒肉店
资讯:

2024-07-27 549 浏览
📍 OPPA韩国烧肉店旺角不嬲都多野食,今次黎到呢间韩国烧肉店,餐厅既墙身画满大量既色彩缤纷既涂鸦,播放著k-pop音乐,好似置身于韩国既感觉!🥬前菜一开始会先上韩国小菜:泡菜、白萝卜、大豆芽同紫菜;最好食系泡菜,味道好正宗,好有去韩国食既味道!用黎配烧肉食好夹,同时好解腻~可以无限refill♾️另外,职员会帮手倒入泡菜粒同蛋浆制作炉边蛋,蛋香亦嫩滑,唔错!🥩和牛拼盘 $458 ✨超值价✨成个摆盘好吸引!入面分别有:美国上肩胛肉、美国牛小排、美国下肩胛、日本A4背峰肉、日本A4上脑肉、日本A4牛肉眼、1++韩牛肉眼、澳洲和牛颈脊同澳洲和牛舌,一次过试晒9款和牛😍满足到食肉兽既我!▶️试晒咁多款之后,最好食嘅一定系1++韩牛肉眼,系和牛𥚃面质素最好嘅一款!纹理清晰,烧一阵就熟,食落入口即溶,牛脂味浓🤤🤤另外,澳洲和牛舌都好正!食落超级爽口😆其他和牛嘅部位都各有特色~食到咁上下,用生菜包嚟食会更解油腻感🥳🍑蜜桃西柚梳打 $38味道偏甜,香甜既蜜桃问清新既西柚味道好夹,饮完会觉得好清爽!🍵蜜桃椰果玄米茶 $38玄米茶就比较清淡啲,会更容易解油腻感!亦系健康之选🥳⭐️好味指数:8.3/10📍 OP
📍 OPPA韩国烧肉店

🥬前菜

🥩和牛拼盘 $458 ✨超值价✨
蜜桃西柚梳打  &  蜜桃椰果玄米茶

🍑蜜桃西柚梳打 $38

🍵蜜桃椰果玄米茶 $38
玄米茶就比较清淡啲,会更容易解油腻感!亦系健康之选🥳

⭐️好味指数:8.3/10

📍 OPPA韩国烧肉店 (旺角)
旺角洗衣街117号建煌华厦地舖

#旺角 #洗衣街 #OPPA韩国烧肉店 #烧肉 #和牛拼盘 #蜜桃西柚梳打 #蜜桃椰果玄米茶 #肩胛肉 #韩牛肉眼 #牛舌 #牛小排 #korea #hk #food
炉边蛋
蜜桃西柚梳打  &  蜜桃椰果玄米茶